Kennis- en ervaringstoets

Waarom moet je een kennis- en ervaringstoets doen?

Een hypotheek afsluiten heeft altijd gevolgen voor je financiële situatie. Daarom is het belangrijk dat je kennis en inzicht hebt over hypotheken en financiën zodat je de juiste keuzes kunt maken. Dat vind toezichthouder AFM ook, daarom is de toets verplicht. Je start je hypotheekaanvraag met de kennis- en ervaringstoets, zodat je zeker weet dat je zelf je hypotheek kunt afsluiten. De kennis- en ervaringtoets is belangrijk maar houd je niet tegen om verder te gaan als je gezakt bent. Uiteraard is dit je eigen verantwoordelijkheid.

Start nu de oefentest

Welke onderwerpen komen aan bod in de toets?

  • Het oversluiten van je hypotheek en hoeveel procent je maximaal kunt lenen voor de aankoop van een woning.
  • Welke hypotheekvormen er zijn en de geldigheidsduur van je renteaanbod. Hierbij gaat het specifiek over de hypotheken bij Servion Hypotheken.
  • Belasting en wetgeving. Denk bijvoorbeeld aan de overwaarde of restschuld van een huis en hypotheekrenteaftrek.
  • Financiële risico’s zoals de maandlasten van je hypotheek, arbeidsongeschiktheid en een tijdelijk of flexibel contract.

Hoe werkt de kennis- en ervaringstoets?

De toets bestaat uit meerkeuzevragen. Als je een voldoende haalt, kun je zelf een hypotheekaanvraag indienen. Let op dat je de toets in één keer maakt, want de antwoorden worden niet tussentijds opgeslagen.

Welke vragen kun je verwachten?

We hebben een oefentest voor je gemaakt, zodat je weet wat je te wachten staat. Bij elke vraag krijg je extra uitleg over de antwoorden en het onderwerp. Dit is de ideale manier om je goed voor te bereiden op de kennis- en ervaringstoets.

Start nu de oefentest

Tell a Friend

Lekker dineren?
...Tell a Friend!

Help een vriend, kennis of
familielid met het besparen
op zijn of haar financiële
lasten en ontvang zelf een cadeaubon.

Iemand aandragen?
 
#wijleverenmooiwerk met designenmedia.nl