Bespaar op uw WOZ afdracht

Aan het begin van ieder nieuw jaar valt de WOZ-beschikking op de mat. De afgelopen jaren zijn de huizenprijzen flink gestegen, hierdoor vallen veel WOZ-waarden vaker hoger uit. Hierdoor betaal je vaak onnodig teveel belasting. Hoe kun je controleren of de waarde klopt? En heeft het zin in jouw situatie om bezwaar te maken?

Aller eerst lijkt het ons handig om je kort nog even uit te leggen wat precies de WOZ-waarde inhoud. De Wet WOZ staat voor Wet waardering onroerende zaken en regelt de waardebepaling van woningen en andere onroerende zaken in Nederland. Het uitganspunt voor het vaststellen van de WOZ-waarde van een huis is de geschatte marktwaarde op de vastgelegde datum: 1 januari van het vorige jaar. Gemeenten kijken dan naar de verkoopcijfers en naar de kenmerken van een woning, zoals de ligging, inhoud en oppervlakte.

Maak hier gratis bezwaar!

Ben je het niet eens met de vermelde waarde van je woning of twijfel je eraan? Bezwaar maken loont in vele gevallen. Het kan je jaarlijks een aantal honderden euro’s schelen. Je dient binnen zes weken na dagtekening van het aanslagbiljet je bezwaar in te dienen. Dat kan hieronder:

Ja, ik wil bezwaar maken!

Ook voor zakelijk onroerend goed

Kun je de bovenstaande link gebruiken.

Een juiste WOZ-waarde, waar is dat belangrijk voor?

Het staat hierboven ook al voor een gedeelte uitgelegd, maar gemeenten, waterschappen en de belastingdienst gebruiken de WOZ-waarde als basis voor heffen van verschillende belastingen. Gemeenten voor de onroerendezaakbelasting, afvalstofheffingen en soms rioolheffingen. De belastingdienst kan de WOZ gebruiken voor bijvoorbeeld de inkomstenbelasting (via het eigenwoningforfait), schenkbelasting en erfbelasting voor woningen. Bij een te hoge WOZ-waarde betaal je al snel te veel.

Daarnaast is het bij de koop of verkoop van een huis een belangrijke factor. Een verkoper heeft meer baadt bij een hoge WOZ-waarde.

Als laatst kan een hogere WOZ-waarde betekenen dat je hypotheek rente omlaag kan, als het risico van de geldverstrekker afneemt.

Het is dus zeker van belang dat je de juiste waarde op papier hebt staan. Hiermee kan je jaarlijks een leuk bedrag mee besparen. Tegenwoordig valt dit allemaal heel gemakkelijk online op te zoeken.

Waarom starters voor ons kiezen?

Maak ook een GRATIS afspraak

  • Gratis en vrijblijvend eerste gesprek
  • Duidelijke en snelle communicatie
  • Binnen twee werkdagen een afspraak
  • Gespecialiseerd in startershypotheken
  • Altijd een geschikte hypotheek voor jou
  • Een beoordeling van 9.9 bij advieskeuze

Servion Hypotheken

Tell a Friend

Lekker dineren?
...Tell a Friend!

Help een vriend, kennis of
familielid met het besparen
op zijn of haar financiële
lasten en ontvang zelf een cadeaubon.

Iemand aandragen?
 
#wijleverenmooiwerk met designenmedia.nl