Je nieuwe huis op het Zuidbroek financieren
doe je bij Servion hypotheken!

Speciale rentetarieven voor nieuwbouw op het Zuidbroek

Veel verstrekkers in ons zeer ruime (45+)hypotheekassortiment hebben speciale rentetarieven voor nieuwbouw, vraag het ons geheel vrijblijvend! Ook ontvang je een leuke attentie als je via Servion hypotheken je Zuidbroek hypotheek afsluit.

Klanten beoordelen ons hypotheekadvies met een 9,8
Veel Wierdense klanten hebben de hypotheek voor hun (nieuwbouw) woning geregeld via Servion hypotheken. Deze klanten waarderen ons hypotheekadvies met een 9,8! (bron: advieskeuze.nl)

Tips & tricks van Servion hypotheken in spannende tijden.
Tips om zonder stress je droomhuis te bouwen. Hoe blijf je binnen budget en wat bedoelen ze nou met bouwrente en hoe werkt een bouwdepot?

Haalbaarheidscheck voor je nieuwbouwwoning op het Zuidbroek?

Bereken uw hypotheek

5 Tips om de dubbele maandlasten te beperken bij nieuwbouw

  1. Ga bij familie of vrienden wonen.
  2. In de herfst winter en lente kun je voordeling vakantiehuisjes huren.
  3. Meefinancieren in je hypotheek.
  4. Schenking, tot 100.000 euro zonder (schenk)belasting.
  5. De aannemer selecteren op tijdsduur van de bouw.

Houd je aan je budget, maar hoe doe je dat?
Check de meerwerklijst, dit is een lijst met afwijkingen ten opzichte van de standaard levering.
Wanneer je bijvoorbeeld een andere keuken wenst dan wordt deze op de meerwerklijst geplaatst.

Check ook het minderwerk, wanneer je zoals in bovenstaand voorbeeld de standaard keuken niet wilt, dan zal men een gedeelte van de kosten schrappen, check goed of het geschrapte bedrag reëel is en ga anders opnieuw aan de onderhandelingstafel.

Onderhandelen kan lonen
Nee heb je, ja kun je krijgen, laat je niet leiden door vage beloftes (al dan niet op papier), vraag om duidelijkheid op papier!

Wat je zelf kunt doen, zelf doen.
Alles wat je zelf kunt doen gaat een besparing opleveren, zorg wel dat je goed verzekerd bent wanneer je ook zelf dingen doet. Stem dit af met je bouwer zodat je weet of jezelf ook zaken moet verzekeren.

De opleveringskeuring
Diverse bedrijven kunnen een opleveringskeuring voor je doen, de bekendste is wel Vereniging Eigen Huis. In het rapport staan eventuele punten die nog aangepast moeten worden. Hiermee ga je dan naar de aannemer. Jullie ondertekenen beiden dit rapport, de aannemer heeft dan nog drie maanden om de aanpassingen te doen.

Extra ruimte om te financieren bij energiebesparende maatregelen
Afhankelijk van de soort energiebesparing kun je meer lenen op je inkomen en meer lenen op de waarde van de woning. Dit kan dus behoorlijk schelen in het bedrag aan eigen geld wat je moet inleggen.

Het bouwdepot
Een bouwdepot is een geblokkeerde rekening waarvan de bouwfases betaald worden Je mag de declaraties (bewaar deze goed voor de belastingaangifte) zelf doorgeven via een online portaal van je hypotheekverstrekker. Deze controleert de nota en zal vervolgens de aannemer betalen. Over het saldo op het bouwdepot ontvang je meestal dezelfde rente als je betaalt of je hypotheekrente minus 1%. Naarmate de tijd vordert wordt het saldo in het bouwdepot lager en je maandlast dus hoger, je ontvangt immers minder rente vanuit het bouwdepot.

Bouwrente
Renteverlies voor en tijdens de bouw

Renteverlies voor de bouw, indien de aannemer al bezig is met de bouw rekent hij rente over de grond die hij aangeschaft heeft en rente over de bouwfases die al voltooid zijn. Deze rente komt bij de prijs van je woning op! Wanneer je de koopovereenkomst al hebt getekend komt deze rente niet bij de prijs van je woning op, deze moet jezelf betalen, houd hier rekening mee!

Renteverlies tijdens de bouw, dit is in feite de maandlast die je al betaalt voor je nieuwe woning terwijl je er nog niet woont, anders gezegd is het onderdeel van je dubbele maandlasten.

Renteverlies tijdens de bouw is fiscaal aftrekbaar mits deze niet wordt meegefinancierd in de hypotheek.

Overleg met een adviseur van Servion hypotheken welk gedeelte het beste met eigen geld gefinancierd kan worden.

Gebruik ook de handige, nieuwbouw checklist van Servion hypotheken zodat je zeker weet dat je al het papier werk in orde hebt.

Zijn je vragen nog niet allemaal beantwoord of heb je nog meer vragen gekregen? Vraag het de echte specialist die alle aandacht geeft!

Maak direct een afspraak

 
Realisatie door #wijleverenmooiwerk