Pensioen voor ondernemers

U heeft als ondernemer dagelijks veel aan uw hoofd. Er wordt van u verwacht dat u alles haarfijn hebt geregeld. Denkt u hierbij ook aan het pensioen? Dit ligt voor ondernemers namelijk anders dan voor werknemers die in dienstverband werken.

Heeft u dan geen recht op een AOW? Zeker wel, iedereen in Nederland die de pensioengerechtigde leeftijd bereikt heeft, heeft recht op een AOW-uitkering, ongeacht of je jouw hele carriére (of een gedeelte daarvan) in vaste dienst hebt gewerkt of ondernemer bent geworden.

Als ondernemer, zzp'er of dga'er heeft u de luxe om op verschillende mogelijkheden uw pensioen te regelen. U kunt zelf bepalen hoe u uw zakelijke en privé vermogen in wilt zetten voor de oude dag.

Hieronder hebben we de meest bekende mogelijkheden voor u onder elkaar gezet:

  • De oudedagsreserve (FOR)

Wilt u tijdens uw ondernemerschap liever geen geld onttrekken van uw bedrijf? Dan is de Fiscale Oudedagsreserve (FOR) iets voor u. Met deze pensioen regeling mag u ieder jaar een deel van uw winst reserveren voor naar uw pensioen.

  • Sparen

Al hoewel de spaarrentes tegenwoordig alles behalve gunstig zijn, maar zelf sparen blijft toch een goede manier. Zet uw geld op een aparte rekening om een aanvullend pensioen op te bouwen.

Wij zien in sparen ook vaak nog verschillende mogelijkheden. U kunt sparen door te investeren in aandelen of u kunt sparen door geld veilig in uw huis te bewaren.

  • Lijfrenteverzekering

Een lijfrente verzekering kunt u bij ons afsluiten. Wat houdt dit in? Iedere maand betaald u een bepaald bedrag. Tot op zekere hoogte kunt u bepalen wat de einddatum wordt van de fase waarin u uw lijfrente opbouwt.

Meestal is dit het eerste jaar dat uw AOW ingaat. Vanaf dat moment maakt u ook de keuze over de periodieke uitkeringen.

  • Waardeontwikkeling

Dit is een vrij risico volle manier van uw pensioen opbouwen. Wanneer u veel vertrouwen hebt in uw onderneming en er zeker van bet dat dit in de toekomst zo blijft, kun je ervoor kiezen om te rekenen op de waarde ontwikkeling van uw bedrijf.

Door op bepaalde gebieden meer te investeren hebt u redelijk zelf in de hand of uw onderneming meer waard wordt.

Het kapitaal dat u in de loop van de jaren hebt opgebouwd, kun je investeren in onder andere pensioendoeleinden. Laat u op dit gebied wel goed adviseren.

Neem contact met ons op voor alle pensioenmogelijkheden. Wij zorgen zorgeloos voor uw pensioen!

Waarom starters voor ons kiezen?

Maak ook een GRATIS afspraak

  • Gratis en vrijblijvend eerste gesprek
  • Duidelijke en snelle communicatie
  • Binnen twee werkdagen een afspraak
  • Gespecialiseerd in startershypotheken
  • Altijd een geschikte hypotheek voor jou
  • Een beoordeling van 9.9 bij advieskeuze

Servion Hypotheken

Tell a Friend

Lekker dineren?
...Tell a Friend!

Help een vriend, kennis of
familielid met het besparen
op zijn of haar financiële
lasten en ontvang zelf een cadeaubon.

Iemand aandragen?
 
#wijleverenmooiwerk.nl