Hypotheek verhogen

Het is niet gemakkelijk om het perfecte huis te vinden. Heb je jouw droomhuis eindelijk gevonden? Dan is het erg vervelend als het energielabel van dit huis tegenvalt. Toch hoef je een huis niet links te laten liggen als het energielabel niet goed is. Je kunt het energielabel namelijk ook zelf verbeteren, simpelweg door je droomhuis te verduurzamen.

Om je droomhuis duurzamer te maken, heb je geld nodig. Wat velen niet weten, is dat je op verschillende manieren aan dit geld kunt komen. Eén van deze manieren is het verhogen van je hypotheek. Op deze pagina lees je hier meer over.

Waarom verduurzamen?

Koop je een huis met een slecht energielabel, dan moet je rekenen op hoge energiekosten. Je moet namelijk veel stoken om het huis warm te krijgen en dit kost helaas veel geld. Maak je jouw droomhuis duurzamer, dan doe je een eenmalige investering om een hoge energierekening te voorkomen. Door je huis op diverse vlakken te verbeteren, hoef je minder te stoken voor een aangename temperatuur. Dit betekent dat je energierekening flink naar beneden gaat.

Je hypotheek verhogen

Veel mensen denken dat het niet mogelijk is om de hypotheek te verhogen, zodat er geld vrijkomt voor het verduurzamen van een huis. Dit komt omdat jouw maximale hypotheek maar honderd procent van de woningwaarde mag bedragen.

Toch is het niet zo dat je zelf de rekening moet betalen als je jouw huis wil verduurzamen. Kun je aantonen dat je extra geld in jouw huis wil investeren om de woning energiezuiniger te maken? Dan kan de hypotheekverstrekker je namelijk meer geld lenen. Steek je de extra hypotheek in duurzame maatregelen voor je nieuwe huis, dan mag je maximaal 106 procent lenen.

Stel, je wil een huis van 200.000 euro kopen. Je mag maximaal 100 procent lenen voor deze aankoop, ofwel 200.000 euro. Echter, je wil energiebesparende maatregelen doorvoeren om je droomhuis duurzamer te maken. Dit betekent dat je 106 procent mag lenen, ofwel 212.000 euro. Het geld dat je extra kunt lenen, kun je in dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, een duurzame ketel en/of andere energiebesparende maatregelen steken.

De juiste hypotheekverstrekker zoeken

Wel is het belangrijk om te weten dat niet alle hypotheekverstrekkers extra geld uitlenen aan mensen die hun nieuwe huis duurzamer willen maken. Het is aan jou om op zoek te gaan naar een hypotheekverstrekker die je wel 106 procent voor je huis wil lenen. Een hypotheekadviseur kan je hierbij helpen.

Een afspraak maken met een hypotheekadviseur

Je mag extra geld lenen als je jouw droomhuis duurzamer wil maken, maar dan moet je dit natuurlijk wel kunnen betalen. Een hypotheekadviseur kan samen met jou berekenen of het verhogen van je hypotheek wel of niet realistisch is voor jou. En kun je inderdaad een hogere hypotheeklast dragen? Dan kan je hypotheekadviseur je helpen de geschikte hypotheek te vinden en af te sluiten voor jouw droomhuis.

 
Webdesign en optimalisatie door Design & Media Oldenzaal