Financiering Duits vermogen

Het is mogelijk om je hypotheek af te nemen bij een Duitse bank. Het nadeel hiervan is dat je zelf vaak 30% van de aankoopprijs moet inleggen. Je eigen vermogen moet dus toereikend zijn. Daarnaast kan het voorkomen dat je een boete krijgt opgelegd wanneer je gaat verhuizen. Ook is de looptijd van de hypotheek korter, gemiddeld 20 tot 25 jaar, waardoor je maandlasten gemiddeld hoger uitvallen. Kies je voor een Duitse financiering dan wordt er geadviseerd om een huis te kiezen waar je oud wilt worden.

Voordelen Duitse financiering

Een voordeel van een hypotheek bij een Duitse bank is de lage rente. Bezit je veel eigen vermogen en is het geen probleem om een kortere looptijd te hebben, dan kan een lening bij een Duitse bank voor jou heel aantrekkelijk zijn. Zie hieronder de belangrijkste punten die je moet weten wanneer je kiest voor een Duitse financiering:

  • Minimaal 25% eigen vermogen benodigd
  • Kortere looptijd van gemiddeld 20 - 25 jaar
  • Veel lagere rentes dan in Nederland

Financiering Duits vermogen op maat

Omdat deze Duitse financieringen anders verlopen dan een financiering bij een Nederlandse bank, raden we altijd aan om bij interesse direct contact met ons op te nemen. In een eerste adviesgesprek kunnen we bekijken of deze optie voor jou gunstig is en kunnen we de vervolgstappen bepalen.

 
Realisatie door #wijleverenmooiwerk