Hypotheek voor ondernemers

Een hypotheek regelen als ondernemer, het lijkt voor veel ondernemers een lastige combinatie door het feit dat u een flexibel inkomen heeft. Maar ook u als ondernemer kunt in aanmerking komen voor een hypotheek. Een hypotheek voor uw eerste of volgende huis? Of uw hypotheek verhogen of oversluiten? Bij Servion Hypotheken kunnen we u overal bij helpen. Wilt u meer weten? Vraag dan direct een gratis adviesgesprek aan. Dit is geheel vrijblijvend en u zit nergens aan vast.

 • Gespecialiseerd in ondernemershypotheken
 • Gratis en vrijblijvend adviesgesprek
 • 100% adviesvrij, wij bieden producten van verschillende verzekeringsmaatschappijen of financiële instellingen
 • Totale begeleiding bij uw aanvraag
 • Altijd de voordeligste optie voor u

Wat moet ik allemaal doen om de hypotheek te krijgen?

Als ondernemer lever je de jaarcijfers en aangiften inkomstenbelasting, opgesteld door een boekhouder of accountant aan. Indien mogelijk van de laatste 3 jaren. Uiteraard is legitimatie, het getekende koopcontract, het taxatierapport en dergelijke ook van belang. Alle benodigde documenten vind je in de checklist.

Hoe lang duurt het voordat mijn hypotheek rond is?

Hoe sneller jij bent met het aanleveren van de juiste documenten, des te sneller zijn wij met het geven van zekerheid of je de woning kunt kopen. In de praktijk duurt het vaak toch een week of vier.

Hoe wordt mijn inkomen berekend als ondernemer?

Uitganspunt is hier de gemiddelde winst voor belasting van de afgelopen 3 jaren. Indien je tenminste 12 maanden ondernemer bent dat geldt in veel gevallen 75% van de winst voor belasting in het eerste jaar. Bij een directeur grootaandeelhouder (DGA) werkt het in hoofdlijn hetzelfde, je loon wordt hier meestal bij de winst voor belasting opgeteld.

Mogelijk heb je recht op subsidie voor het verduurzamen van je bedrijfspand. Dit kun je controleren in de Energiesubsidiewijzer.

Hoeveel kan ik lenen?

Wil je een hypotheek voor een nieuwbouw woning of bestaande woning, de hoogte van je maximale hypotheek is bij beiden gelijk.

Kun je net niet voldoende lenen om je droomhuis te kopen dan is een prognose van de jaarcijfers vaak een uitkomst. Heb komt bij Servion hypotheken regelmatig voor dat we op een stukje toekomstige winststijging financieren. Wij begrijpen dat jij als ondernemer net iets harder loopt dan een ander en er alles aan doet om je bedrijf te laten groeien.

6 tips voor ondernemers die een hypotheek willen

 • Zorg dat je jaarcijfers en aangiften inkomsten belasting op orde zijn, schakel je boekhouder of accountant hiervoor tijdig in.
 • Kies voor een hypotheekspecialist en geen verzekeringskantoor die ook in hypotheken doet
 • Kies voor een adviseur die veel ervaring met ondernemers heeft, dit scheelt veel tijd en stress
 • Begrijp dat je financieel met de billen bloot moet, werk mee aan de gezamenlijke doelstelling, namelijk zo snel en stressvrij mogelijk de hypotheek rond krijgen.
 • Neem de tijd voor het aanleveren van de documenten en lees goed wat er gevraagd wordt, het komt vaak voor dat de verkeerde documenten worden aangeleverd, neem contact op indien je hier vragen over hebt.
 • Indien je binnen 10 jaar je pensioengerechtigde leeftijd bereikt, kijkt een hypotheekverstrekker vooral naar het pensioeninkomen, je heb immers de hypotheek ook nog wanneer je met pensioen gaat. Dus regel je pensioen op tijd of koop je laatste woning tenminste 11 jaar voor pensioendatum aan.
 
Realisatie door #wijleverenmooiwerk