Stappenplan hypotheekadvies

Het is ons doel om voor jou een optimale hypotheek te zoeken. Tijdens het proces waarin wij hier naartoe werken, doorlopen wij verschillende stappen.

1 Het eerste gesprek bij Servion

Wanneer je starter bent en op zoek naar een woning, spelen er natuurlijk veel vragen. Met al je vragen kun je bij ons terecht. Stress is nergens voor nodig. Op deze pagina vind je een aantal antwoorden op vragen die spelen bij jou als starter.

Moet ik al een huis gekocht hebben als ik advies wil?
Nee hoor, je hoeft zelfs nog geen woning op het oog te hebben. Samen zoeken we wat voor jou uit, dat binnen jouw financiële plaatje past.


Wat moet ik meenemen als ik mijn eerste gesprek heb?
Voor je eerste gesprek is het handig om de volgende zaken bij de hand te hebben:

  • Meest recente salarisstrook
  • Recente werkgeversverklaring
  • Samenvatting pensioenoverzicht
  • Overzicht feitelijk arbeidsverleden
  • Kopie paspoort
  • Overzicht van spaargeld en/of schulden
  • Formulier voorzieningen bij de werkgever

Het eerste gesprek is gratis en vrijblijvend, dus je zit niet gelijk overal aan vast.


Wat kan ik verwachten van het eerste gesprek bij Servion?
Als eerste willen we kennis met jou maken en laten zien hoe wij werken om voor jou een advies op maat te maken. Tijdens het eerste gesprek bespreek je met de adviseur wat je mogelijkheden zijn en zullen de verschillende hypotheekvormen en de huidige rentepercentages uitgelegd worden.

2 Na het eerste gesprek

In de volgende gesprekken nemen we samen uitgebreid je financiële situatie door, op basis daarvan kan bepaald worden wat je aan maandelijkse lasten kunt dragen en welke hypotheekvorm bij jouw wensen past. Met deze informatie kunnen we het maximale hypotheekbedrag bepalen.

Mocht je al een huis gekocht hebben, dan hebben wij de koopovereenkomst en het taxatierapport nodig. Nadat de gesprekken hebben plaatsgevonden, wordt er door ons een adviesrapport opgesteld voor jouw situatie en deze zullen we samen bespreken.

3 Hypotheekofferte

Als we tot een goede keuze zijn gekomen, vragen wij een hypotheekofferte voor je aan bij de geldverstrekker. Als wij deze binnen hebben, komen we weer bij elkaar om deze door te spreken. In de hypotheekofferte staan de volgende zaken: het totale hypotheekbedrag, de hypotheekvorm, het rentepercentage, het maandbedrag, de rentevast periode, de kosten en de voorwaarden. Als duidelijk en naar wens is, kan de offerte getekend worden.

4Na het tekenen van de hypotheekofferte

Nadat de offerte is getekend en retour gestuurd, is deze 3 maanden geldig. In die 3 maanden heb je de tijd om de hypotheekakte te ondertekenen bij de notaris. Ook moeten de op de hypotheekofferte genoemde documenten opgestuurd worden en moeten de verzekeringen en bankgarantie geregeld worden.

5 Bij de notaris

Samen met de notaris wordt geregeld dat de woning op tijd betaald is. Wanneer je eigen geld inbrengt, is het belangrijk om goed af te spreken met de notaris wanneer hij dit geld uiterlijk moet krijgen. Zijn de hypotheek- en transportakte getekend? Dan ben jij nu de eigenaar van je nieuwe huis!

6 Het betalen van de hypotheek

In de offerte staat het bedrag dat je maandelijks moet betalen. Bij de meeste verstrekkers wordt het automatisch afgeschreven.

7 Hypotheek onderhoud

Het is belangrijk om alles goed bij te houden. Er kan veel veranderen in je (financiële) situatie, je kan kinderen krijgen of je krijgt een andere baan met een lager/hoger loon. Hiervoor bieden wij je ook het hypotheekabonnement aan. Met dit abonnement heb je elke 2,5 jaar een persoonlijk gesprek, wordt je proactief op de hoogte gehouden van veranderingen in de sociale wetgeving en krijg je altijd advies bij nieuwe situaties en verandering.

 
Realisatie door #wijleverenmooiwerk