Denk aan je verzekeringen bij de aankoop van een woning!


Als je een huis koopt, krijg je te maken met een aantal verplichte en belangrijke verzekeringen. Zoals de overlijdensrisico- en opstalverzekeringen. Echter zijn er ook verzekeringen die niet verplicht zijn maar wel verstandig, zoals de inboedel- en rechtsbijstandverzekering. Waarom is het handig om je woning goed te verzekeren? Dat bespreken wij hieronder aan de hand van onze top 3.

  • Overlijdensrisicoverzekering:

Bij een overlijdensrisicoverzekering keert de verzekeraar een vastgesteld bedrag uit bij overlijden aan je nabestaanden of geldverstrekker. Zo voorkom je financiële problemen bij je partner of kinderen die jouw inkomen moeten missen na overlijden en woonlasten moeten blijven betalen.

Is het verplicht?

Sinds 2018 is een overlijdensrisicoverzekering (ORV) niet meer verplicht bij een hypotheek met Nationaal Hypotheek Garantie (NHG). Bij een hypotheek zonder NHG, kan de bank wel een overlijdensrisicoverzekering eisen. Ben je benieuwd of het in jouw situatie verplicht is? Neem dan contact op met onze adviseurs.

  • Opstal en of inboedelverzekering

Een opstalverzekering sluit je af om gedekt te zijn tegen schade als gevolg van een eventuele brand, schade door het weer of andere extreme omstandigheden. Daarnaast wordt een opstalverzekering verplicht gesteld door een hypotheekverstrekker.

Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wij adviseren wel om deze af te sluiten. Een inboedelverzekering zorgt er namelijk voor dat je bij materiële schade aan je meubels, kleding, tv etc gedekt bent.

  • Rechtsbijstandverzekering:

Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische bijstand bij een geschil in de vorm van advies of bijstand. Bij veel verzekeraars kun je zelf vormgeven welke module je wilt verzekeren. Om hier in voorbeeld in te geven: wat te denken van een conflict met een verkoper of verhuurder, of bij gebreken aan je nieuwe woning.

Ben jij benieuwd welke verzekering bij jouw persoonlijke situatie horen? Neem dan contact met onze ervaren adviseurs op!

Terug
Tell a Friend

Lekker dineren?
...Tell a Friend!

Help een vriend, kennis of
familielid met het besparen
op zijn of haar financiële
lasten en ontvang zelf een cadeaubon.

Iemand aandragen?
 
#wijleverenmooiwerk met designenmedia.nl