Deze zomer op fietsvakantie? Lees hier of je fiets wel goed verzekerd is!


Aankomende zomer zorgeloos op fietsvakantie? Wij helpen jou! Om vlekkeloos op fietsvakantie te kunnen, willen wij een aantal zaken met jou bespreken. Want is je fiets standaard verzekerd tegen diefstal? Of wat als je schade krijgt aan je fiets, hoe wordt dit verzekerd? Op al dit soort vraagstukken proberen wij in de blog van vandaag antwoord te geven middels een stappenplan! Welk stappenplan?

Wat is de aanschafwaarde van de fiets?

Een belangrijke vraag voor het afsluiten van een fietsverzekering is de vraag: wat is de aanschafwaarde van je fiets? Beschik je over een 2e handsfiets met een waarde van 100€ dan loont een fietsverzekering niet. Omdat wij nu spreken van een fietsvakantie gaan wij ervan uit dat jij beschikt over een degelijke (elektrische) fiets. Dan is een fietsverzekering juist wel interessant!

De laatste jaren zien we dat de populariteit van e-bikes stijgt. Niet alleen in de aankoop ervan, maar ook het aantal gestolen e-bikes neemt flink toe. Neem contact op met onze adviseurs om samen naar jouw situatie te kijken!

Is je fiets standaard verzekerd tegen diefstal?

Als je fiets thuis in je schuur of garage staat is deze verzekerd voor diefstal, mits de ruimte waarin hij staat is afgesloten. Daarnaast dienen er duidelijke braaksporen aanwezig te zijn. Dus ja! Maar daar hebben we het nu niet over.

Bij een fietsvakantie trek je vaak van plek naar plek. Dit zorgt er mede voor dat je je fiets vaker dan normaal in openbare plekken stalt. De kans op schade of diefstal is dan ook vele malen groter dan normaal. In dit soort situaties loont een fietsverzekering altijd, want voorkomen is beter dan genezen.

Uiteraard moet een fiets wel altijd op slot worden gezet. Bij diefstal moeten 2 fietssleutels worden overlegd, waarvan er minimaal 1 gebruikssporen heeft.

Kan jij eventuele schade verhalen op je reisverzekering?

Ja en nee! Heb je een reisverzekering, dan is je bagage meestal verzekerd tegen beschadiging, diefstal en verlies. Daar vallen ook fietsen onder. De dekking voor je fiets is vaak wel aan een maximum gebonden. Bij enkele verzekeraars kunnen fietsen aanvullend op een doorlopende reisverzekering worden verzekerd. Maar, met een fietsverzekering heb je in bijna alle gevallen in Europa dekking. Met een fietsverzekering hoef jij dus geen extra dekking af te sluiten bij je reisverzekering. Daarnaast kan een fietsverzekering eventueel uitgebreid worden met een pechhulpdekking.

Ben jij nou benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Schroom dan niet en neem contact op met onze adviseurs! Samen zorgen we ervoor dat jij optimaal van jouw fietsvakantie kunt genieten! Afsluitend willen wij jou alvast een hele fijne fietsvakantie wensen namen het gehele Servion team!

Terug

Kies ook voor Servion

Maak ook een GRATIS afspraak

  • Gratis en vrijblijvend eerste gesprek
  • Duidelijke en snelle communicatie
  • Binnen twee werkdagen een afspraak
  • Gespecialiseerd in startershypotheken
  • Altijd een geschikte hypotheek voor jou
  • Een beoordeling van 9.9 bij advieskeuze

Servion Hypotheken

 
#wijleverenmooiwerk met designenmedia.nl