Helft van de huiseigenaren heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering - waarom is het belangrijk?


6 op de 10 Nederlanders met een koophuis heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Wij, Servion Financieel Advies, willen jou graag uitleggen welke risico’s hieraan vast kunnen zitten. Welke risico’s dat zijn? Dat lees je hieronder.

Een hypotheekverstrekker wil mensen er bewust van maken dat het leven pieken en dalen heeft en dat dit invloed kan hebben op je hypotheek. Gemiddeld raken ieder jaar zo’n 50.000 Nederlanders arbeidsongeschikt. Dit betekent dat zij vaak voor een langere tijd geen inkomen hebben. En dat kan weer invloed hebben op je hypotheek. Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van belang is? Dat lees je hieronder!

Een eigen potje?

We merken vanuit de praktijk dat veel mensen niet of nauwelijks weten welke financiële gevolgen arbeidsongeschiktheid kan hebben. Een verzekering kost iedere maand geld (premie) en is niet verplicht. Daarom kiezen mensen er vaak voor om geen verzekering af te sluiten. Maar om zelf een potje achter de hand te houden. En hier ligt het risico! Het is van tevoren niet te bepalen voor hoelang je arbeidsongeschikt raakt, het is daarom lastig om te bepalen hoeveel geld je hiervoor opzij moet zetten.

Wat doet een arbeidsongeschiktheidsverzekering dan?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering keert geld uit wanneer je minder inkomen hebt door arbeidsongeschiktheid. Deze verzekering zorgt er dus onder andere voor dat jij je hypotheeklasten kunt blijven dragen. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken of je nog wel in je huis kunt blijven wonen tijdens zo’n onzekere periode.

Advies op maat bij Servion Financieel Advies

Het is daarom goed om tijdens het afsluiten van je hypotheek in gesprek te gaan met 1 van onze adviseurs om over de verschillende verzekeringen te praten. Servion heeft namelijk meerdere specialismes onder één dak en daar horen verzekeringen ook bij. Kortom, compleet financieel advies onder één dak.

Benieuwd of het voor jouw situatie relevant is? Neem dan vrijblijvend contact op met onze hypotheekadviseurs of mail ons direct op: hypotheken@serviongroep.nl.

Terug
Tell a Friend

Lekker dineren?
...Tell a Friend!

Help een vriend, kennis of
familielid met het besparen
op zijn of haar financiële
lasten en ontvang zelf een cadeaubon.

Iemand aandragen?
 
#wijleverenmooiwerk met designenmedia.nl