Je reisverzekering in coronatijd – welke reisverzekering moet je hebben?


De vakantieperiode staat weer voor de deur. Daarom raden wij jou aan om dit jaar extra aandacht aan jouw reis- en annuleringsverzekering te besteden.

Wanneer ben jij verzekerd?

Het is verstandig om voor het boeken van jouw vakantie alle informatie en daarbij behorende risico’s te checken op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. In welke mate je verzekerd bent valt namelijk samen met de (risico)kleurcode van het land van bestemming.

Je gaat boeken: waar moet je opletten?

Let bij het boeken vooral op welke kleurcode in het desbetreffende land van kracht is. Bij een negatief reisadvies ga je tegen de adviezen van het Ministerie in. Dit resulteert in een mindere tot geen dekking.

Stel, Jij krijgt corona klachten terwijl er op het moment van boeken een positief reisadvies was. Gevolg: je moet langer op je bestemming blijven of erger, medische hulp inroepen. Dan heb jij recht op een vergoeding. Omdat bij het boeken het reisadvies positief was.

Je vertrekt: waar moet je dan opletten?

Het kan voorkomen dat jij kort voor vertrek positief getest wordt op corona… Hierdoor kan de reis niet doorgaan. Kun jij dan aanspraak maken op je verzekering? Ja, mits jij 24 uur voor vertrek positief bent getest door een officiële instantie (GGD).

Bij een positief reisadvies krijg je ook een vergoeding als je vertraging oploopt, tijdens de reis.

Je bent op vakantie: waar moet je rekening mee houden?

Je bent op bestemming aangekomen, waar moet je dan rekening mee houden? Want wat als het desbetreffende land weer op slot gaat? Of wat als je wordt opgenomen in het ziekenhuis met corona klachten, kun jij dan gerepatrieerd worden? Op dit soort vraagstukken geven onze specialisten je graag antwoord!

Wil jij advies op maat betreffend je reis- en annuleringsverzekering? Neem dan contact op met één van onze medewerkers. Of mail ons direct via verzekeringen@serviongroep.nl.

Terug

Kies ook voor Servion

Maak ook een GRATIS afspraak

  • Gratis en vrijblijvend eerste gesprek
  • Duidelijke en snelle communicatie
  • Binnen twee werkdagen een afspraak
  • Gespecialiseerd in startershypotheken
  • Altijd een geschikte hypotheek voor jou
  • Een beoordeling van 9.9 bij advieskeuze

Servion Hypotheken

 
#wijleverenmooiwerk met designenmedia.nl