Servion Financieel Advies heeft goed nieuws over de schadevrije jaren van je autoverzekering!


Vanaf 1 januari 2022 is de schadevrije jaren regeling verbeterd!

Elk jaar dat je zonder schade auto rijdt, geldt voor je verzekeraar als een schadevrij jaar. Maar dat wisten we al. Dus hoe meer schadevrije jaren je opbouwt, des te lager je premie. In de basis was er niks mis mee met deze regeling, maar er waren vaak nogal wat onduidelijkheden. Dat is de reden dat verzekeraars hebben besloten een aantal aanpassingen door te voeren per 1 januari 2022.

Een echtscheiding: schadevrije jaren verdelen

Uit verzekeringsperspectief behoren de schadevrije jaren toe aan de verzekeringnemer. Voorheen waren schadevrije jaren niet overdraagbaar op de partner. Vanaf 2022 kunnen partners die gaan scheiden besluiten over hoe zij hun schadevrije jaren eerlijk verdelen.

Stel, je bent van plan dit te gaan doen, dan moet de verzekeringnemer hiervoor een formulier (afstandsverklaring) ondertekenen. Want de verzekeringnemer doet formeel afstand van zijn of haar schadevrije jaren ten behoeve van de (ex)- partner.

Dit geldt voor getrouwde partners, maar ook bij ontbinding van geregistreerd partnerschap.

Overdraagbaar bij overlijden

In het verleden vervielen schadevrije jaren bij overlijden. In de nieuwe regeling kunnen de schadevrije jaren die partners samen hebben opgebouwd op naam van de overblijvende partner worden geregistreerd.

Let op: woonde je als partners zijnde niet op hetzelfde adres, dan geldt de regeling helaas niet!

Schadevrije jaren voor leaserijders

In het verleden bouwde je als private leaserijder geen schadevrije jaren op. Omdat de auto niet daadwerkelijk door jou werd aangeschaft of op jouw naam stond. In de nieuwe regeling worden de tijdens de lease opgebouwde jaren geregistreerd in een database, waardoor de verzekeraar ze kan koppelen aan jou naam.

Wil jij voordelig een autoverzekering afsluiten? Schroom dan niet om contact met onze erkende adviseurs op te nemen of mail direct naar: verzekeringen@serviongroep.nl!

Terug
Tell a Friend

Lekker dineren?
...Tell a Friend!

Help een vriend, kennis of
familielid met het besparen
op zijn of haar financiële
lasten en ontvang zelf een cadeaubon.

Iemand aandragen?
 
#wijleverenmooiwerk met designenmedia.nl