Thuiswerken? Een ongelukje zit in een klein hoekje!


Een ongelukje binnenshuis zit in een klein hoekje. Maar ben jij eigenlijk wel goed verzekerd? Afgelopen jaren zijn we veel meer thuis gaan werken dan voorheen. Doordat we relatief meer thuis zijn, liggen ongelukjes ook meer op de loer. Om een voorbeeld te noemen: een glas water over je laptop…! Wat is er dan verzekerd en wat niet? Wij vertellen het jou onderstaand:

Meer thuiswerken

Zoals we aangaven is de kans groot dat je vaker thuis werkt dan je misschien lief is. Wij achten de kans groot dat jij een laptop en/of telefoon van werk hebt om thuis te kunnen werken. Maar wat nou als één van deze apparaten kapot gaat, dan is je werkgever daarvoor verantwoordelijk.
Hij kan zijn werknemer niet aansprakelijk stellen en zal zelf de laptop moeten vergoeden.

Je werkgever heeft de mogelijkheid om zijn elektronica buiten het kantoorpand te verzekeren.

Echter geldt dit natuurlijk alleen voor ongelukken die per ongeluk gebeuren. Bij opzettelijke schade kun jij aansprakelijk worden opgesteld en zul je zelf voor de kosten moeten opdraaien.

Je eigen laptop

In de praktijk kan het ook voorkomen dat je geen laptop of telefoon van de zaak hebt. Hierdoor maak je gebruik van je eigen laptop en telefoon. In dit geval ben je niet standaard verzekerd voor ongelukjes en moet je dit dus zelf regelen. Wij raden het dan ook aan om dit goed uit te zoeken, als je van plan bent meer thuis te gaan werken. We zien namelijk dat thuiswerken meer geaccepteerd is dan voorheen.

Wist je dat mobiel apparatuur zoals je laptop niet bij elke verzekeraar standaard onder de inboedelverzekering vallen!

Schade tijdens het spelen

Doordat je thuiswerkt liggen gevoelige apparaten natuurlijk open en bloot voor je kinderen. Tijdens het spelen gaat er logische wijs wel eens iets mis. Hiervoor gelden dezelfde regels als wij hierboven hebben aangegeven. Als iets per ongeluk gebeurt ben je hiervoor vaak verzekerd en bij opzettelijke schade niet!

Met een inboedelverzekering ben jij goed verzekerd tegen schade, maar het kan nooit kwaad om je inboedelverzekering eens na te lopen. Verzekeraars stellen vaak eisen aan de dekking voor mobiele elektronica, en mogelijk geldt er ook een maximumvergoeding of eigen risico. Laat je hier over informeren.

Neem daarom contact op met onze erkende verzekeringsadviseurs! Zij geven jou graag advies op maat! Neem telefonisch contact op of mail direct naar: Verzekeringen@serviongroep.nl!

Terug
Tell a Friend

Lekker dineren?
...Tell a Friend!

Help een vriend, kennis of
familielid met het besparen
op zijn of haar financiële
lasten en ontvang zelf een cadeaubon.

Iemand aandragen?
 
#wijleverenmooiwerk met designenmedia.nl