Uitvaartverzekering wordt steeds duurder als je het uit blijft stellen


We denken er liever niet aan, maar de kosten van een uitvaart zijn behoorlijk hoog. Gemiddeld genomen kost een uitvaart rond de €7.500,- en dat is een aanzienlijk bedrag. De volgende vraag is dan, bekostig ik dat van mijn spaargeld of kies ik voor een uitvaartverzekering? In de blog van vandaag bespreken wij de voordelen van een uitvaartverzekering:

Des te ouder des te duurder

Vanuit de praktijk blijkt dat 18-jarigen rond de €8 per maand betalen, dat t.o.v. de 40-plussers die al snel €30 per maand betalen voor een uitvaartverzekering. Dat komt doordat het risico dat een ouder iemand overlijdt logische wijs groter is, en de tijd om premie te betalen korter.

Nu horen wij jou al denken, is dit niet een beetje appels met peren vergelijken? Nee, want wie zijn uitvaartverzekering op jonge leeftijd afsluit, blijft de lage maandelijkse premie betalen. Dan is het rekensommetje al snel gemaakt.

Echter zien wij wel dat in de praktijk weinig mensen op jonge leeftijd een uitvaartverzekering afsluiten, maar dat dit juist op latere leeftijd wordt gedaan. Die keuze laten we geheel aan jou.

Is een uitvaartverzekering verplicht?

Is een uitvaartverzekering verplicht? Nee, het is niet verplicht, maar wel mogelijk verstandig.
Een logische vraag die jijzelf kunt stellen is: kan ik de uitvaart van mijn spaargeld bekostigen of niet?

Een bijkomend voordeel van een uitvaartverzekering is dat je je nabestaanden niet met mogelijke financiële problemen achterlaat, omdat jij alles netjes geregeld hebt.

Ben jij geïnteresseerd in een uitvaartverzekering? Laat onze verzekeringsexperts jou advies op maat geven!

Terug
Tell a Friend

Lekker dineren?
...Tell a Friend!

Help een vriend, kennis of
familielid met het besparen
op zijn of haar financiële
lasten en ontvang zelf een cadeaubon.

Iemand aandragen?
 
#wijleverenmooiwerk met designenmedia.nl