Vergeet je WOZ-waarde niet te controleren!


De Wet waardering onroerende zaken (WOZ) regelt de waardering van alle onroerende zaken in Nederland ten behoeve van onder meer belastingheffingen en het woningwaarderingsstelsel. Elk jaar ontvangt iedere huizenbezitter in het 1e kwartaal de WOZ-beschikking. Waarom wij jou aanraden om je WOZ-waarde te controleren? Dat lees je hieronder.

Belastingen en heffingen

De WOZ-waarde is de waarde van je woning. De WOZ-waarde wordt gebruikt om de hoogte van belastingen en heffingen te bepalen, denk hierbij aan de onroerendezaakbelasting. Dit is per gemeente afhankelijk.

3 overheidsinstanties gebruiken de WOZ-waarde bij de berekeningen van de belastingen:

  • Gemeenten: Zij gebruiken de WOZ-waarde voor de onroerendezaakbelastingen en soms de rioolheffing.
  • De Belastingdienst: Zij gebruiken de WOZ-waarde voor de inkomstenbelastingen (het eigen woningforfait), de vennootschapsbelasting, de schenkbelasting, de erfbelasting en de verhuurderheffing.
  • Waterschappen: Zij gebruiken de WOZ-waarde voor de watersysteemheffing.

Het moge duidelijk zijn dat een correcte waarde van de WOZ belangrijk is. Want bij een te hoge WOZ-waarde kan het dus zijn dat jij te veel belasting betaalt!

Breder gebruik van de WOZ-waarde

Wat wij ook steeds vaker terugzien is dat de WOZ-waarde maatschappelijk steeds breder wordt gebruikt! Banken accepteren de WOZ-waarde regelmatig als bewijs dat de waarde van de woning voldoende onderpand biedt voor een (tweede) hypothecaire lening!

Kortom doe de WOZ-waarde check, want het is een kleine moeite en levert meestal veel voordeel op!

Terug
Tell a Friend

Lekker dineren?
...Tell a Friend!

Help een vriend, kennis of
familielid met het besparen
op zijn of haar financiële
lasten en ontvang zelf een cadeaubon.

Iemand aandragen?
 
#wijleverenmooiwerk met designenmedia.nl