Een elektrische auto verzekeren: waar moet u op letten!


Elektrische auto’s komen anno 2020 steeds vaker voor. Wij begrijpen dat u dit ook graag goed verzekerd wilt hebben. Daarom hebben wij de belangrijkste argumenten om een elektrische auto te verzekeren onder elkaar gezet.

Welke dekkingen zijn er voor elektrische auto’s?

Als u een autoverzekering afsluit is de hoofdvraag, welke dekking kiest u? U kunt namelijk kiezen uit een WA, WA+ beperkt Casco of WA+ volledig Casco, oftewel Allrisk

Welke dekking u kiest is onder ander afhankelijk van een aantal factoren, namelijk de waarde en de leeftijd van uw auto. Over het algemeen zijn elektrische auto’s vrij prijzig om aan te schaffen. Bovendien zijn reparaties aan de accu ook niet goedkoop. Wij raden het aan om te gaan voor een Volledige Casco-dekking. Deze dekking dekt niet alleen schade aan de auto van een ander, maar ook aan die van u zelf. Ook wanneer de schade per ongeluk is veroorzaakt.

Let op: de premie kan soms hoger zijn bij elektrische auto’s

U betaalt vaak meer voor een auto op stroom dan voor een auto op gas, benzine of diesel. Hierdoor kan de premie soms ook hoger uitvallen. Hoeveel meer premie hangt er van de verzekeraar op.

Voor een elektrische auto bent u vaak meer kwijt aan reparatiekosten dan voor een auto die rijdt op een andere brandstof. Zo is een volledige elektrische accu veel duurder dan een hybride accu.

Tips voor het verzekeren van uw elektrische auto

Zoals hierboven al klein beetje staat aangegeven, is de accu het duurste onderdeel van een elektrische auto. Vaak geldt dan ook nog de regel, hoe groter de auto, hoe groter de accu. Hierdoor liggen de premiekosten ook hoger dan een normale auto.

Daarnaast zijn er nog een aantal aandachtspunten die wij voor u onder elkaar hebben gezet:

  • Let op dat uw laadkabel verzekerd is, als accessoire of als onderdeel van de auto.
  • Heeft u een gehuurde accu? Controleer dan of deze onder de dekking van accessoires valt.
  • Heeft u een eigen laadpaal? Controleer dan of deze onder uw woonverzekering valt.

Weet u nou niet welke optie het beste is om uw elektrische auto te verzekeren? Geen probleem! Wij hebben de expertise u om hierin te helpen, neem dan vrijblijvend contact op!

 
#wijleverenmooiwerk met designenmedia.nl