Overwaarde op uw huis verzilveren: waarom juist nu het moment is!


Waar de huizenprijzen op record hoogtes staan en de rente historisch laag ligt, is uw overwaarde verzilveren juist nu interessant. De laatste jaren zijn huizenprijzen flink gestegen. Dit betekent dat veel huizenbezitters ‘op winst’ oftewel overwaarde staan.

Ook door structureel af te lossen bouwt u overwaarde op. Uw opgebouwde overwaarde kunt u voor verschillende doeleinden gebruiken. U kunt met uw overwaarde, uw kinderen helpen met een hypotheek, uw pensioen aanvullen, een tweede huis kopen of energie besparende maatregelen financieren.

Wat houdt de overwaarde op uw huis precies in?

Wat houdt de overwaarde op uw huis precies in? De overwaarde van uw huis is het verschil tussen uw hypotheek en de waarde van uw huis. Hebt u bijvoorbeeld een hypotheek van 260.000 euro afgesloten, maar is uw huis op dit moment 275.000 euro waard? Dan is de overwaarde hypotheek 15.000 euro.

Welke mogelijkheden zijn er om uw overwaarde te verzilveren?

Wilt u in uw eigen woning blijven wonen, maar wilt u wel overwaarde verzilveren, dan hebben wij een aantal mogelijkheden voor u op een rijtje gezet:

  • Een lening afsluiten bij de bank.
  • Een lening afsluiten via de gemeente.
  • Uw huis verkopen en terug huren.

Dit is slechts een greep uit het aanbod. Er zijn nog veel meer verschillende manieren waarop u uw overwaarde kunt verzilveren.

Waarom juist nu het geschikte moment is

Zoals boven al meerdere mogelijkheden staan aangegeven hoe u uw overwaarde kunt verzilveren, zijn er ook meerdere redenen waarom juist nu het juiste moment is om dit te doen. Om te beginnen met de hypotheekrente, deze is nog altijd historisch laag. Daarnaast hebben banken vooralsnog geen grootschalige aanpassingen gedaan in hun acceptatiebeleid, als gevolg van de coronacrisis.

Echter, kan hier wel verandering ingaan komen. De hypotheekrente is de laatste tijd aan het schommelen geraakt, wanneer de rente eventueel gaat stijgen, wordt het opnemen van uw overwaarde ook duurder. Dan hebben we het nog niet gehad over het striktere acceptatiebeleid dat kan komen, wanneer de economische omstandigheden gaan verslechteren.

Bent u benieuwd welke mogelijkheid voor u het beste is? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

 
#wijleverenmooiwerk met designenmedia.nl