Stormschade: wat valt onder de opstalverzekering?

Het komt in Nederland steeds vaker voor: code geel, oranje of rood. Tegenwoordig hebben we lekkere warme zomers, maar daar tegenover staat dat we ook veel zwaardere buien/stormen hebben. Het gehele jaar kunnen er stormen ontstaan, waarbij de zomerse stormen, vaak korter en krachtiger zijn, dan de winterse. Wat te doen als een storm schade veroorzaakt aan uw woning?

Wat valt er onder stormschade?

Onder stormschade valt eigenlijk alles wat door regen, wind of een overstroming kapot is gegaan. Denk dan aan de volgende punten:

  • Een boom die omwaait en op uw huis of schuur valt.
  • Door de storm vindt er een lekkage plaats, waardoor u waterschade hebt.
  • Er zijn tijdens de storm dakpannen van uw huis afgewaaid.

Wanneer kunt u zeggen dat iets door een stormschade kapot is gegaan?

Als u van uw opstalverzekering gebruik wilt maken, wanneer er sprake is van stormschade, dan is de belangrijkste vraag of het ook daadwerkelijk stormschade is. Uw woonverzekeraar zal dit controleren bij het KNMI. In Nederland spreken we van een storm, als er sprake is van windkracht 9. Gemiddeld gezien, spreekt een verzekeraar over een storm bij windkracht 7. Dit betekent dat dit kleine verschil een voordeel voor u is. Windkracht 7 is namelijk hard genoeg om schade aan uw huis te kunnen veroorzaken.

Hoger eigen risico

Bij stormschade heeft u meestal een hoger eigen risico dan voor andere schades. Dat is vaak 0,2% van de herbouwwaarde. Wat bedoelen wij met herbouwwaarde? Dat is het bedrag dat nodig is om uw woning opnieuw te bouwen, op dezelfde plaats, met dezelfde grootte en dezelfde bestemming.

Is de schade beperkt gebleven tot bijvoorbeeld een paar kapotte dakpannen? Dan kunt u overwegen om de schade zelf te betalen. Bent u nou benieuwd welke mogelijkheden er zijn of twijfelt u of u wel goed verzekerd bent? Neem dan contact met ons op!

Waarom starters voor ons kiezen?

Maak ook een GRATIS afspraak

  • Gratis en vrijblijvend eerste gesprek
  • Duidelijke en snelle communicatie
  • Binnen twee werkdagen een afspraak
  • Gespecialiseerd in startershypotheken
  • Altijd een geschikte hypotheek voor jou
  • Een beoordeling van 9.9 bij advieskeuze

Servion Hypotheken

Tell a Friend

Lekker dineren?
...Tell a Friend!

Help een vriend, kennis of
familielid met het besparen
op zijn of haar financiële
lasten en ontvang zelf een cadeaubon.

Iemand aandragen?
 
#wijleverenmooiwerk.nl