Tip: Sluit voor een langer termijn het financiering voorbehoud af


Huizenkopers doen er verstandig aan om in de ontbindende voorwaarden, in de koopovereenkomst, een extra lang termijn op te nemen voor het voorbehoud financiering. Doordat er de afgelopen maanden een topdrukte is geweest bij hypotheekverstrekkers, kan het namelijk langer duren voordat de hypotheekaanvraag is goedgekeurd.

Waarom is er een grote run op hypotheekaanvragen?

Het is nog onzeker welke financiële gevolgen deze crisis met zich meebrengt. Veel bedrijven en sectoren vangen door deze crisis harde klappen. Toch is de lijn van hypotheekaanvragen gestegen. Dit komt mede doordat de hypotheekrente aan het schommelen is geslagen.

Doordat de rente schommelt, willen veel mensen nog snel hun hypotheek oversluiten voor een lage hypotheekrente en voor een lange periode. Daarnaast zien we ook een stijging van mensen die eerst twijfelden om een stap te zetten, nu toch die stap zetten.

Hoe kun jij het proces versnellen?

Dat er in deze onzekere tijden, een drukte heerst in de hypotheekmarkt, daar valt weinig aan te veranderen. Hoe kun jij nou zorgen dat je sneller geholpen wordt? Het uitbrengen van een rentevoorstel kost hypotheekverstrekkers niet de kop, als het gaat om tijd. Het controleren van dossierstukken zoals een taxatierapport of een werkgeversverklaring wel. Wij raden aan om dossierstukken zo compleet en snel mogelijk aan te leveren, om zo het proces te versnellen.

Echter, door de crisis stellen hypotheekverstrekkers aanvullende vragen. Hier gaat ook meer tijd inzitten dan normaal.

Daarom raden wij aan om het financiering voorbehoud voor een langere tijd af te sluiten. Hierdoor ben je goed voorbereid, als alles toch langer duurt dan verwacht.

 
#wijleverenmooiwerk met designenmedia.nl