Een dag naar het strand: zijn je waardvolle spullen verzekerd?


De zomer staat weer voor de deur en we hebben gelukkig al een aantal dagen kunnen genieten van het mooie weer. Aangezien we deze zomer hoogstwaarschijnlijk niet naar onze vakantiebestemmingen kunnen gaan, zullen activiteiten in Nederland sneller overwogen worden. Met dit mooie weer is het al snel druk op de Nederlandse stranden of recreatieplassen.

Waardevolle spullen zoals je portemonnee of smartphone zijn vaak een blok aan het baan, want waar laten we ze? Velen laten ze op hoop van zegen onder hun handdoek liggen. Echter, heeft niet iedereen de intentie om te genieten van een heerlijke zonnige dag, maar juist de focus op jouw waardevolle spullen. Wat kun jij doen om diefstal te voorkomen en tot waaraan toe ben je verzekerd?

Hoe zit het met de verzekering?

Wanneer je een dag naar het strand gaat, zijn je waardevolle spullen die je meeneemt naar he strand niet gedekt onder je reisverzekering. De schade kun je wel claimen op je inboedelverzekering, mits je een buitenhuisdekking bij je inboedelverzekering hebt afgesloten.

Ga je op een lange strandvakantie? Dan kun je wel de schade claimen op je reisverzekering. Echter, adviseert iedere verzekeraar wel dat je met normale zorgvuldigheid met je spullen om dient te gaan. Mocht blijken dat u onzorgvuldig met uw waardevolle spullen bent omgegaan, dan kunnen verzekeraars nog wel eens besluiten om de schade bij diefstal van uw waardevolle spullen niet te vergoeden.

4 Tips:

Tip 1: Neem in noodgevallen, zoals het verlies van een paspoort of autosleutel, altijd contact op met de alarmcentrale van je reisverzekeraar.

Tip 2: Bij diefstal is het belangrijk om zo snel mogelijk aangifte te doen bij het dichtstbijzijnde politiebureau en een kopie van het proces-verbaal te regelen. Hierdoor sta je sterker in je schoenen als je bij de verzekeraars aan klopt.

Tip 3: Voorkomen is altijd beter dan genezen. Laat je waardevolle spullen niet alleen achter. Vraag de persoon waar je naast ligt om even op te letten.

Tip 4: Verzeker je elektronica voor €7.- per maand!

 
#wijleverenmooiwerk met designenmedia.nl