Onze dienstverlening tijdens alle onzekerheid

De corona crisis had óf heeft ons allen in zijn greep. Er is in een hele korte tijd veel gebeurt en we leven met zijn allen in onzekerheid. Toch zijn wij altijd open gebleven en dat blijven we ook!

Het personeel is allemaal voorzien van goed apparatuur, om u ook vanuit huis goed van dienst te zijn. Wat houdt dat dan precies in? Doordat we alles gedigitaliseerd hebben, kunnen we u digitaal én via de telefoon altijd van dienst zijn, conform onze reguliere openingstijden.

Wie wel waagt wint zeker niet

Vaak komen klanten bij ons op kantoor of hebben we klanten aan de lijn, met de vraag of wij willen kijken of ze nog wel goed verzekerd zijn. Dit doen we natuurlijk, met het teruggekoppelde resultaat. Een vraag die vervolgens wordt gesteld is: ‘Heb ik deze verzekering ook nodig en waarom?’

Om een recent voorbeeld te noemen, de festivalbranche, festivalorganisatoren zitten met hun handen in het haar, doordat ze verkeerd verzekerd blijken en nu de financiële gevolgen voelen.

Wij merken dat verzekeren nog redelijk vaak wordt onderschat. Wij snappen ook dat we ons niet voor alles kunnen verzekeren. Daarom raden wij aan, om af te stemmen welke risico’s u wel zelf kunt dragen en welke risico’s niet. Hieronder hebben wij een aantal verzekeringen gezet, die u aan het denken doet zetten.

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren

U bent met een aansprakelijkheidsverzekering ook wel, WA-verzekering genoemd, voor particulieren vrijwel voor alle schade die u per ongeluk aan een ander toebrengt verzekerd. Zowel voor materiële schade als letselschade bij derden. De woorden ‘per ongeluk’ en ‘bij derden’ zijn hier van belang. U krijgt bijvoorbeeld geen vergoeding als u bij uzelf schade veroorzaakt. Meestal ook niet bij gehuurde spullen. Als u een fiets heeft gehuurd en deze gaat kapot, dan bent u hiervoor vaak niet verzekerd. Dat geldt ook als u met opzet schade heeft veroorzaakt bij anderen.

U stopt tijdelijk met werken en bent hierdoor niet verzekerd door de werkgever

Stopt u tijdelijk met werken en gaat u daarbij ook uit dienst? Dan bent u niet meer via uw werkgever verzekerd voor ziekte of arbeidsongeschiktheid. Als u in die periode ziek of arbeidsongeschikt wordt, krijgt u geen uitkering. Neem contact met ons om op te bekijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Uw inkomen is minder geworden, is uw huis dan nog veilig?

We spreken hierbij over de woonlastenverzekering. De woonlastenverzekering is een verzekering die naast een hypothecaire lening wordt afgesloten om betaling van (een deel van) de maandlast (bij ziekte, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid) zeker te stellen.

Verzekeringen voor ondernemers

Wij als nuchtere Twentse onderneming snappen dat jullie ondernemers niet gelijk denken aan het beheren van jullie risico’s. Geen probleem! Onderstaand hebben wij de must-have verzekeringen voor ondernemers onder elkaar gezet:

 • Bedrijfsaansprakelijkheid: Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor schade die u of uw producten toebrengen aan anderen, aan andermans spullen of aan het milieu.
 • Beroepsaansprakelijkheid: Heeft u een adviserend beroep, dan kan uw opdrachtgever u aansprakelijk stellen als u een fout maakt die tot directe vermogensschade leidt.
 • Arbeidsongeschiktheidsverzekering: Als u arbeidsongeschikt raakt, krijgt u als ondernemer geen uitkering van de overheid. Denk niet dat het u niet overkomt, een (bedrijfs)ongeluk zit in een klein hoekje. Hoe kunt u een lange periode van weinig of geen inkomsten overbruggen?

Oversluiters behouden vaak aflossingsvrije hypotheek

De afgelopen maanden hebben we het ontzettend druk gehad met de hypotheekaanvragen, dan vooral met het oversluiten. Wij denken dat dit komt, doordat het nog niet zeker is hoe lang de lichtoplopende rente vasthoud. Echter, is dit juist het moment om uw hypotheek over te sluiten.

Geldt dit voor iedereen?

Huizenbezitters die nu oversluiten behouden vaak hun aflossingsvrije hypotheek. Ongeveer 60% van de oversluiters heeft aflossingsvrij als hoofdvorm. Bij gepensioneerden ligt dit aantal hoger. Van hen heeft ruim 85% een aflossingsvrije hypotheek als hoofdvorm.

Wat ook opvalt is dat gepensioneerden vaker de hypotheek volledig aflossingsvrij oversluiten.

Aflossingsvrij oversluiten is wel gebonden aan een aantal regels

Het klonk al bijna te mooi om waar te zijn, maar aan deze aflossingsvrije hypotheek zitten wel regels gebonden. Deze regels zetten wij voor u onder elkaar:

 • Zo mag bij de meeste banken en NHG maximaal 50% van de woningwaarde aflossingsvrij zijn.
 • Tip: Door de gestegen huizenprijs is 100% aflossingsvrij vaker mogelijk.
 • Wie na de pensioenleeftijd de hypotheek aflossingsvrij wil voortzetten, moet dit op tijd regelen. Banken houden ongeveer 10 jaar voor de pensioenleeftijd, rekening met het (lagere) inkomen na pensioen.

Huisdieren: wel of niet verzekeren?

Uw hond of uw kat is u enorm dierbaar en een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom kunt u tegenwoordig uw huisdieren verzekeren. Hiermee bent u verzekerd voor een groot aantal medische kosten die gemaakt moeten worden om uw hond of uw kat weer beter te maken!

Wat houdt de verzekering precies in?

De verzekering bestaat uit één basisdekking, namelijk Ziektekostenverzekering en twee aanvullende modulus. De twee aanvullende modules zijn crematie en reis.

De Ziektekostenverzekering en de modules geven samen aan wat u heeft verzekerd. Daarbij is het volgende van belang:

Alles wat op één van de modules is te verzekeren, valt niet onder de Ziektekostenverzekering. U heeft alleen recht op vergoeding van behandelingen die tijdens de verzekeringsduur zijn ontstaan. En ook alleen als particulier. Honden of katten bij een bedrijf of instelling zoals bijvoorbeeld een fokkerij of asiel zijn niet verzekerd. Ook hobbymatige fokkerijen en asielen zijn niet verzekerd.

Wat is er allemaal verzekerd?

Stel uw huisdier wordt ziek of krijgt een ongeluk. Dan kunnen maatschappijen een bedrag vergoeden tot € 3.500 .- per verzekeringsjaar per verzekerd huisdier. Ze vergoeden deze kosten alleen als de behandeling medisch nodig en gebruikelijk is.

Wat is er allemaal niet verzekerd?

Als uw huisdier voor een beroep, bedrijf of (wedstrijd)sport wordt gehouden zoals:

 • Politie- / waak- en verdedigingshonden.
 • Honden die gebruikt worden voor de rensport of gevechten.
 • Honden die worden gebruikt en getraind voor wedstrijden. Als voorbeeld: vechtsport, behendigheidstrainingen en/of wedstrijden.

Daarnaast bestaat ook geen recht op uitkering als het dier niet permanent tot het particuliere huishouden behoort.

Welke verplichtingen zitten eraan?

Er wordt van u verwacht dat u uw huisdier goed verzorgd. Naast gezonde voeding is dit ook de preventieve gezondheidszorg op advies van de dierenarts zoals:

 • Jaarlijkse controle
 • Vaccinaties
 • Dieetvoeding
 • parasieten bestrijden

De kosten

Er zitten natuurlijk kosten aan de verzekering. De kosten van een dierenverzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren. Er zijn verschillende soorten dekkingen waar de premie op is gebaseerd maar de basisverzekering voor uw huisdier is afhankelijk van het gewicht, ras en leeftijd van uw huisdier.

Vergoedingen en vouchers: waar heeft u recht op in de coronacrisis?

Dat de crisis ons in zijn greep heeft is voor iedereen duidelijk! Voor de coronacrisis keken we allemaal massaal uit naar de vooruit geboekte vakanties. Door de vele maatregelen en risico’s kunnen velen niet doorgaan. Het vervelendste is, u heeft hoogstwaarschijnlijk al wel betaald! Betekent het dat u dan kan fluiten naar uw centen? Welke rechten heeft u?

Dit allen gaan wij hier onderstaand bespreken!

U krijgt alleen een voucher aangeboden in plaats van geld, mag dit?

Dit is een goede en lastige vraag. Wettelijk gezien heeft u recht op uw geld terug, maar in plaats daarvan kan een vervoersmaatschappij u ook een voucher aanbieden. Deze hoeft u niet te accepteren, maar dit kan wel een goede oplossing zijn.

Dit is geheel afhankelijk van uw maatschappij waar u bij zit. De één heeft er andere voorwaarden voor dan de ander.

Uw voucher is maar één jaar geldig, wat gebeurt er daarna?

Als u een voucher aangeboden hebt gekregen en deze hebt geaccepteerd, zit redelijk veilig. Besluit u toch om niet op een andere reis te willen gaan. Is het mogelijk om uw geld terug te vragen!

Uw vlucht kosteloos annuleren of wachten tot de maatschappij uw reis toch annuleert?

Als u zelf uw reis annuleert, zitten hier meestal annuleringskosten aan verbonden en het is zo, hoe langer u wacht des te hoger de kosten.

Als u bij uw reisaanbieder kan aantonen dat de situatie op uw reisbestemming dusdanig erg is dat uw vakantie niet door kan gaan, kunt u uw reis kosteloos annuleren. Ook als u al een deel van uw reis hebt betaald. Bijvoorbeeld als alles dicht is door het coronavirus, of als het er niet meer veilig is.

Als er een negatief reisadvies is gegeven, kunt dat ook gebruiken als onderbouwing.

Wat als uw aanbieder van uw voucher failliet gaat?

Het is zo dat reisaanbieders zich moeten inschrijven bij bepaalde bonden. Een van die bonden is het, Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators. Als uw aanbieder hierbij inschreven is, betalen zij uw waarde van de voucher uit!

In alle onzekerheden hebben wij de expertise om u te helpen. Schroom niet om contact met ons op te nemen. We zijn en blijven nog altijd open!

Onze dienstverlening verloopt iets anders

De coronacrisis treft ons allemaal. Wij kunnen ons voorstellen dat je vol vragen zit. Vragen over het virus, maar ook vragen over jouw financiële gevolgen, die je misschien al voelt of vreest. Wij hopen met deze nieuwsbrief veel vragen te kunnen beantwoorden.

Wij als nuchtere Twentse onderneming nemen de maatregelen van het RIVM serieus. Hierdoor zijn face-to-face adviesgesprekken op kantoor of bij jou thuis niet mogelijk. Dit betekent daarom niet dat wij je niet van dienst kunnen zijn, conform onze reguliere openingstijden zijn wij via de telefoon en digitaal bereikbaar.

 
#wijleverenmooiwerk met designenmedia.nl