Reisverzekering

Voor uw vrijetijdsbestedingen zijn er verschillende verzekeringsmogelijkheden.

4. Reisverzekering

Wanneer u op reis bent zorgt de reisverzekering voor de dekking van schade of diefstal van uw bezittingen.  De gewoonlijke verzekeringen, denk hierbij aan de inboedelverzekering, zijn over het algemeen niet (of maar beperkt) geldig in het buitenland, denk daarom aan een reisverzekering wanneer u op reis gaat. De reisverzekering bied vaak een standaarddekking voor bagage, daarnaast zijn er ook verschillende onderdelen die men kan aanvullen op de standaardverzekering, denk hierbij aan werelddekking,  dekking bij ongevallen, aanvullende ziektekostendekking, wintersportdekking, samengestelde reis, waarneming, automobilistenhulp, extra bagage en natuurlijk de annuleringsverzekering. 


4.1 Doorlopende- / aflopende reis- en annuleringsverzekering

Wanneer men een reis gaat maken, kan men een doorlopende of een tijdelijke reisverzekering afsluiten. U kunt er ook voor kiezen dit niet te doen, maar wanneer u minimaal twee keer per jaar op vakantie gaat, een weekendje weg bent en er ook niet te lang over wil nadenken of u wel de juiste verzekering heeft afgesloten dan is een doorlopende reisverzekering een goede keus. 


4.2 Annuleringsverzekering

Bij het annuleren van de reis is het van belang na te denken over het tijdstip wanneer u uw vakantie boekt en met hoeveel mensen u op reis gaat of een uitstapje maakt. Soms denkt men niet aan verschillende personen die ook mee op vakantie  gaan, dit kan betekenen dat men niet zomaar zonder het betalen van een financiële compensatie mee naar huis kan gaan, of thuis kan blijven wanneer een vriend of vriendin de reis annuleert. 

Over al deze zaken kunt u informatie bij ons inwinnen. Onze ontvangst is warm en het advies op maat.


4.3 Pleziervaartuigen- / bootverzekering

Over een jaar gezien worden er ongeveer 700 boten (pleziervaartuigen) en 1200 buitenboordmotoren gestolen.  Het verzekeren van deze boten (pleziervaartuigenverzekering) is dus zeker aan te raden. Er is een verschil in de pleziervaartuigen te onderscheiden, veel roeiboten, kleine zeilboten, af en toe een waterscooter maar voornamelijk zeilplanken zijn aan de kust en rondom de Nederlandse plassen te vinden. De rubriek die daarboven valt zijn de motorboten en de zeilboten met een extra motor. Dit trekken we door tot de pleziervaartuigen die erg groot zijn, bijvoorbeeld wat betreft motorvermogen, zeiloppervlak of de luxere versie van een boot.

Uw boot, caravan, luifel, voortent, camper, fiets of vouwwagen is goed tegen diefstal en schade te verzekeren. Verschillende onderdelen moeten hierbij in acht worden genomen:

Voor het verzekeren van objecten doet Servion Financieel Advies zaken met verschillende solide maatschappijen, waarbij uw verzekeringen tegen aantrekkelijke premies zijn ondergebracht.  Voor al uw bezittingen hebben wij een verzekeringstechnische oplossing. Neem contact met ons op voor informatie.


4.4 Trouw- / bruiloftverzekering

Niet veel mensen zijn er van op de hoogte dat een belangrijke gelegenheid zoals een opening van een bedrijf, een bruiloft, een reünie of een sporttoernooi ook te verzekeren is.

Stel dat een bruiloft of andere aangelegenheid om bepaalde reden niet door kan gaan. Stel dat de getuige zich ineens onwel voelt of de vloer van de feest ruimte is om welke reden dan ook onder water gelopen, dan bied de bruiloft-/ evenementenverzekering de uitkomst omdat deze de financiële schade dekt. We moeten hierbij vermelden dat de verzekering van kracht is bij beëindiging vooraf en halverwege.

Deze verzekering biedt ook dekking voor:

Bent u geïnteresseerd in een vrijblijvende risico inventarisatie? Neem gerust contact met ons op voor een gesprek met een van onze onafhankelijke adviseurs! 


4.5 Golf- / Golfuitrusting- / jachtuitrusting- / hobbyverzekering

Beschikt u over een golf- en/ of jachtuitrusting? Dan is het verstandig deze ook goed te verzekeren tegen diefstal en schade. Tegen een minimale premie kunt u deze en bijvoorbeeld de volgende attributen bij ons verzekeren, golfclubs, golftassen, golfschoenen, golfkarretje, uw wapens, kijker, telescoop, afstandsmeters en montage. Maar ook zaken ten behoeve van andere hobby’s zijn bij ons te verzekeren op werelddekking tegen nieuwwaarde.

 
#wijleverenmooiwerk met designenmedia.nl