Woonverzekering

De keuze bij de ‘woonhuis-‘& ‘inboedelverzekering’ is als volgt: uitgebreide dekking, extra uitgebreide dekking en all- riskdekking. Een all- riskdekking verzekert tegen alle van buiten komende calamiteiten, mits een met name genoemde uitsluiting is opgesteld.

Af en toe is het niet duidelijk of een ‘zaak’ tot het gebouw of inboedel  behoord. Voor deze onduidelijkheden is de ‘advieslijst opstal en inboedel’ van het Verbond van Verzekeraars opgesteld. Volgende punten zijn van belang:


Ad 2.1 Onderverzekering

Er is sprake van onderverzekering wanneer bij een woonhuis- of inboedelverzekering sprake is van een verzekerd bedrag dat lager is dan de werkelijke nieuwwaarde van de inboedel, of de herbouwwaarde van de woning. Dit resulteert erin dat wanneer er schade boven het verzekerde bedrag ontstaat er maar een relatief deel van de werkelijke schade vergoed wordt. Niet alleen bij de schade boven het verzekerde bedrag maar ook de lagere schadebedragen zullen hierdoor niet compleet worden uitbetaald.

Onderverzekering of het risico hierop kunt u voorkomen door bij het vaststellen van het verzekerde bedrag voor de woonhuis- en inboedelverzekering de Herbouwwaardemeter (bij opstal) en Inboedelwaardemeter (voor vaststelling van bezittingen in de woning) in te zetten. Door gebruik van deze meters zullen veel  verzekeringsaanbieders zich bij schade niet verhalen op de onderverzekering.

Ons kantoor kan voor u de einddatum voor het aflopen van garanties op onderverzekering voor u bijhouden, zodat u dit zelf nooit hoeft te doen.


Ad 2.2 Huurdersbelang

Bij het huren van een woning,  wanneer men als huurder van de woning betreed, is de daadwerkelijke eigenaar of Vereniging van Eigenaren (VvE)  verantwoordelijk voor het risico over het gebouw. Bij het aanpassen of verbouwen (hoe klein ook) is de meerwaarde hierover en over de al aanwezige onderdelen niet meeverzekerd. Enkele voorbeelden die hier onder zouden kunnen vallen: glas-in-loodramen, plinten, aanbouw, serre en open haard.

Veel van bovenstaande onderdelen worden niet als verzekerde inboedel erkent binnen uw inboedelverzekering. Het is daarom te adviseren om het duidelijk te hebben welke aanpassingen doorgevoerd gaan worden voordat u de woning gaat betrekken.

Met ons veelzijdige productaanbod zijn er onder andere specifieke pakketten voor studenten en alleenstaanden, waardoor u een aanzienlijk premievoordeel kunt behalen in combinatie met een uitmuntende dekking.

 
#wijleverenmooiwerk met designenmedia.nl