Zorgverzekering

Servion Financieel Advies geeft u het beste advies over het aanbod van zorgaanbieders, zodat u uiteindelijk die zorgaanbieder kiest die wat betreft dekking en prijs het beste bij u past. Wij zijn een onafhankelijk kantoor dat zich voor de belangen van onze klant inzet. Via de basisverzekering worden veel onderdelen op financieel gebied voor bijvoorbeeld ziekenhuisopname, specialistische hulp, bezoek aan huisarts en medicijnen vergoed. Hier horen ook hulp bij zorgbemiddeling, voorlichting en declaraties bij.

De volgende medische kosten worden binnen de basisverzekering vergoed:

Aangezien de premies elk jaar wijzigen, adviseren wij om een de ziektekostenverzekeraars te vergelijken, zodat u hoe dan ook een goede prijs betaald voor uw zorgverzekering.


5.2 Zorgverzekering 2017 vergelijken en afsluiten

Hoe vind je de juiste zorgverzekering voor volgend jaar
Wanneer u een zorgverzekering voor 2017 gaat kiezen, zijn er een aantal belangrijke afwegingen die u moet maken om tot de beste keus te komen. Kiest u bijvoorbeeld voor een hoger eigen risico, dan wordt de maandelijkse premie die u betaalt lager. Wij lopen stap voor stap met u langs de belangrijkste overwegingen.

1. Eigen risico
Het verplichte eigen risico blijft in 2017 net zoals in 2016 € 385,-. U kunt ervoor kiezen om het eigen risico vrijwillig verhogen tot een maximaal bedrag van € 885,-. De eerste zorgkosten die u dan maakt tot de hoogte van het bedrag van het eigen risico moet u dan zelf betalen. Indien u meer zorg gebruikt dan de hoogte van het eigen risico, dan wordt deze vergoed vanuit de zorgverzekering. Tegenover een hoger eigen risico, staat een lagere maandelijkse premie. Hiermee zou u dus kunnen besparen op uw zorgverzekering.

2. Basisverzekering of aanvullende verzekering
Iedereen die in Nederland woont/werkt en die 18 jaar of ouder is, is verplicht een basisverzekering af te sluiten. Sommige typen zorg worden in elk geval vanuit de basisverzekering vergoed, toch gelden er voor sommige typen zorg beperkingen voor de maximale vergoeding of is een eigen bijdrage van toepassing. Voor andere typen zorg geldt ook het eigen risico. De volgende zorg valt in 2017 binnen de basisverzekering:

Aanvullende verzekering

Bovenop de basisverzekering kunt u ervoor kiezen zich aanvullend te verzekeren voor extra zorg. Op basis van uw voorkeuren om u wel of niet aanvullend te verzekerend voor deze typen zorg, kunt u eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken. De belangrijkste opties om u aanvullend te verzekeren, zijn als volgt:

Het is belangrijk om goed na te gaan of een aanvullende tandartsverzekering echt nodig is voor u. Wanneer u slechts twee keer per jaar voor controle naar de tandarts gaat, kan het voordeliger zijn wanneer u de kosten hiervoor zelf betaalt.

Zorgverzekering.net - Tandarts: Het is niet altijd nodig om een aanvullende verzekering af te sluiten voor de tandarts. Als je enkel en alleen naar de tweejaarlijkse controle gaat, kan het voordeliger zijn om de kosten hiervoor zelf te betalen. Als je echter verwacht vaker naar de tandarts te moeten, bijvoorbeeld omdat je altijd al problemen met je gebit ervaren hebt, kan het verstandig zijn om hier een extra verzekering voor af te sluiten. Op die manier voorkom je dat je enorme rekeningen moet betalen, die anders gedekt hadden kunnen worden door een aanvullende verzekering.

Ook is er de mogelijkheid om een aanvullende vergoedingen te krijgen voor een bril- en/of lenzen. Het is belangrijk om te weten dat brillen en lenzen meestal niet volledig worden vergoed. Vaak krijgt een eenmalige vergoeding per twee of drie jaar.

Zorgverzekering.net - Brillen lenzen: Wanneer je een bril of lenzen nodig hebt, is het handig om hiervoor aanvullend verzekerd te zijn. Het zijn vaak prijzige aanschaffen en niet iedereen heeft daar op gerekend. Misschien wist je bijvoorbeeld helemaal niet dat je een bril nodig had, of zijn je ogen ineens een groot stuk achteruit gegaan. Als je geen buffer achter de hand hebt, is een van de volgende pakketten misschien een goed alternatief voor jou.

De basisverzekering biedt u recht op spoedeisende hulp in het buitenland. Let er wel op dat deze vergoed wordt volgens de Nederlandse normen. In het buitenland kunnen de kosten voor zorg veel hoger zijn. Wanneer u zich aanvullend verzekert voor zorg in het buitenland, worden ook de kosten vergoed die boven de Nederlandse normen uitstijgen.

Zorgverzekering.net - Buitenland: Als u op vakantie gaat, is het handig om u aanvullend te verzekeren. Op die manier kunt u ook in het buitenland gebruik maken van zorg als het nodig is en hoeft u zich tegelijkertijd niet al te veel zorgen te maken over de rekeningen en vergoedingen. Als u zich goed voorbereidt, weet u precies wat u kunt verwachten. Dat scheelt weer; als er iets gebeurt heeft u waarschijnlijk genoeg andere dingen aan uw hoofd.

In Nederland krijgen jongeren onder de 18 jaar de eerste 9 behandelingen door een fysiotherapeut vanuit de basisverzekering vergoed. Voor volwassen geldt dit niet. Indien u ouder bent dan 18 jaar en veel naar de fysiotherapeut gaat, kunt u zich aanvullend verzekeren voor een bepaald aantal behandelingen fysiotherapie.

Zorgverzekering.net - Fysio: Soms kan fysiotherapie ineens hard nodig zijn. Je kan plots geblesseerd raken, of je hebt juist al maanden last van die ene spier in je rug. Het is in dat soort gevallen handig om aanvullend verzekerd te zijn voor dit fysiotherapie.

Vanuit de basisverzekering worden geen alternatieve geneeswijzen zoals acupunctuur en alternatieve geneesmiddelen vergoed. Wil u wel van deze zorg gebruik maken, dan kunt u overwegen om een aanvullende verzekering hiervoor af te sluiten. Ga dan bij de verzekeraar goed na welke kosten u vergoed krijgt, er kunnen grote verschillen zijn tussen de verzekeraars.

3. Naturapolis of restitutiepolis

In 2016 is de zorgverzekering verkrijgbaar als naturapolis of als restitutiepolis. U heeft vrije zorgkeuze wanneer u kiest voor een restitutiepolis. Dat houdt in dat de verzekeraar ook vergoedingen uitbetaalt voor zorg bij een zorgverlener die geen contract met de zorgverzekeraar heeft gesloten. Een naturapolis bindt u aan zorgverleners waar de zorgverzekeraar contracten mee heeft gesloten. Als u zorg afneemt van een andere zorgverlener, dan krijgt u nog 80% vergoed. Vaak is de premie van een restitutiepolis hoger dan die van een naturapolis. Let hier dus goed op, wanneer u een zorgverzekering kiest.

Natura restitutie: In Nederland kan de consument kiezen uit twee type zorgverzekeringen. De restitutiepolis, ook wel de vrije zorgkeuze genoemd, en de naturapolis. Deze eerste houdt in dat de verzekerde zelf mag kiezen door welke zorgverlener hij wordt behandeld, hij is niet verplicht om naar zorgverleners te gaan die een contract hebben met de verzekeraar. Hierdoor wordt de premie van het zorgpakket echter wel hoger. En moet de verzekerde de zorgkosten zelf betalen of voorschieten en deze achteraf bij de verzekeraar terug declareren.

De tweede, de naturapolis, houdt in dat de verzekerde alleen zorg mag afnemen van zorgverleners die een contract hebben afgesloten met zijn verzekeraar. Hierdoor heeft de verzekerde minder keus in zorgverleners. Mocht de verzekerde er voor kiezen om toch bij een andere zorgverlener te worden behandeld dan vergoedt de verzekeraar minimaal 80 procent van de zorgkosten. Daar tegenover staat dat de natura polis een stuk goedkoper is en de consument zich niet hoeft te bekommeren over het declareren van voorgeschoten zorgkosten.

Maar er gaat het een en ander veranderen. Zo is vanaf 2014 de naturapolis aangescherpt. Gecontracteerde zorg zal volledig vergoed blijven maar verzekeraars mogen zelf bepalen hoeveel er wordt vergoed voor niet-gecontracteerde zorg binnen de naturapolis. Het is voor de consument met een naturapolis van belang dat zij goed in de gaten houdt of zijn huidige zorgverleners contracten hebben met zijn huidige verzekeraar. Is dit niet het geval dan zal de consument de keuze moeten maken tussen overstappen naar een andere verzekeraar of naar een restitutiepolis bij de huidige verzekeraar. Ook kan ervoor gekozen worden om naar een andere zorgaanbieder te gaan, bijvoorbeeld een ziekenhuis of medisch specialist die wel een contract heeft afgesloten met de zorgverzekeraar.


5.3 Zorgverzekering 2017 vergelijken

Als zorgadviseur helpen wij u graag bij de juiste keuze voor een goede dekking voor 2017. Ziet u hieronder de handige zorgvergelijker die u kan helpen bij het maken van de juiste keuze:

Particulier Zakelijk

Naast bovenstaande vergelijker adviseren wij u ONVZ en Menzis. Ziet u hiervoor onderstaande links:

Particulier: ONVZ
Zakelijk: ONVZ Menzis

De relevante informatie is terug te vinden op de site van de verzekeraar.


5.4 Wijzigingen in de zorg 2017

In 2016 zullen er veranderingen plaatsvinden in de zorgverkering. Wij hebben alles voor u op een rijtje gezet. 

Belangrijke data:

Wijzigingen:

Toegelaten tot de basisverzekering 2017:

In 2017 hebben veranderingen plaatsgevonden met betrekking tot de Zorgverzekeringswet (Zvw) , het Besluit zorgverzekering (Bzv) en de Regeling zorgverzekering (Rzv). Deze wijzigingen hebben betrekking tot tal van onderwerpen, zoals het basispakket, het eigen risico en de zorgtoeslag.

Basispakket

Per 1 januari 2017 worden een aantal veranderingen in het basispakket doorgevoerd. Om precies te zijn worden een aantal zaken aan de basisdekking toegevoegd, namelijk:

Eerder dit jaar kwam naar voren dat zorgkosten die buiten Europa worden gemaakt, niet langer worden gedekt door de basisverzekering. De werelddekking vanuit het basispakket zou daardoor komen te vervallen. Uiteindelijk blijft de werelddekking voor zorg in buitenland gewoon bestaan in 2017. Nederlanders die spoedeisende zorg buiten Europa nodig hebben krijgen 100 procent van het in Nederland gebruikelijke tarief vergoed.

Vrije artsenkeuze

Hoewel er eind 2014 nog een grote discussie was rondom vrije artsenkeuze, kan iedereen in 2016 en 2017 kiezen uit vier verschillende polissen: een budgetpolis met beperkte zorgkeuze, een naturapolis met ruime zorgkeuze, een restitutiepolis met vrije zorgkeuze en een combinatiepolis (soms ruime zorgkeuze en soms vrije zorgkeuze). Van vrije artsenkeuze is dus nog steeds sprake in het geval van de natura- en restitutiepolis. Toch is het opletten voor bepaalde polissen waarbij men voor bepaalde operaties of behandelingen slechts kan kiezen uit een selectief aanbod ziekenhuizen en klinieken.

Er zal mogelijk een nieuwe polis worden geïntroduceerd waarbij verzekerden een korting krijgen op hun eigen risico als zij besluiten om gebruik te maken van ziekenhuizen en zorgaanbieders die zijn gecontracteerd door de zorgverzekeraar. De budgetpolis zoals we die nu kennen zal mogelijk blijven bestaan of dezelfde vormgeving krijgen als deze nieuwe polis.


5.5 Bespaar tips

Misschien bent u momenteel wel onder of over verzekerd. Of kunt u gewoon enorm besparen op uw zorgverzekering. Hieronder vind u zorgverzekering check. Door op deze link te klikken en uw gegevens in te vullen krijgt u een vrijblijvende en gratis offerte van verschillende zorgverzekeraars. 

Als zorgadviseur helpen wij u graag bij de juiste keuze voor een goede dekking voor 2017. Ziet u hieronder de handige zorgvergelijker die u kan helpen bij het maken van de juiste keuze:

Particulier Zakelijk

Naast bovenstaande vergelijker adviseren wij u ONVZ en Menzis. Ziet u hiervoor onderstaande links:

Particulier: ONVZ
Zakelijk: ONVZ Menzis

De relevante informatie is terug te vinden op de site van de verzekeraar.

Tell a Friend

Lekker dineren?
...Tell a Friend!

Help een vriend, kennis of
familielid met het besparen
op zijn of haar financiële
lasten en ontvang zelf een cadeaubon.

Iemand aandragen?
 
#wijleverenmooiwerk met designenmedia.nl