Ondernemers verzekeringen

Een ZZP’er of een ‘zelfstandige zonder personeel’ is een werknemer die over het algemeen alleen werkt. Hij heeft geen personeel in dienst en werkt vaak op oproepbasis. De ZZP’er werkt zelfstandig en geeft een vakmanschap af in combinatie met de vrijheid van het zelf kunnen ondernemen.

De ZZP’ers in Nederland vallen over het algemeen binnen 2 groepen. De ZZP’er die vanuit werken onder een baas zelf een onderneming start omdat hij vindt dat hij het zelf beter  kan. Of de groep die start vanuit een uitkering omdat men niet thuis wil blijven zitten en hun eigen inkomen willen verdienen.
Om een eigen onderneming te starten heb je een portie lef, doorzettingsvermogen, kennis en ondernemingsgeest nodig. Men start een onderneming vanuit een risicovolle gedachte, men moet namelijk werk hebben om een inkomen te genereren.  Men moet kunnen doorzetten omdat het niet altijd voor de wind zal gaan, denk aan seizoensinvloeden of recessie. Daarnaast is kennis vereist om goed te kunnen ondernemen, zonder een goede onderbouwing bij een verkoopgesprek valt men binnen no-time door de mand. Met een ondernemersgeest gaat het ondernemen makkelijker, men moet de wil hebben om te willen weten hoe alles werkt.

Na uw inschrijving bij de Kamer van Koophandel bent u simpel gezegd ondernemer of ZZP’er. Maar houd er dus wel rekening mee dat er dan veel meer bij komt kijken dan alleen een inschrijving. Denk aan wettelijke regelgeving, belasting, pensioen.

 
#wijleverenmooiwerk met designenmedia.nl