Vrije beroepen

Een vrij beroep is een beroep dat iedereen ‘vrij’ mag uitvoeren. Vaak heeft degene die een vrij beroep uitoefent een studie gevolgd en op basis daarvan een diploma ontvangen en daarna toegelaten tot een bepaalde beroepsgroep. Binnen Nederland is het verplicht om je in te schrijven binnen het handelsregister wanneer je als ondernemer een vrij beroep uitoefent. Vaak zijn er ook beroepsverenigingen die de belangen van het vrije beroep behartigen.

Men moet er rekening mee houden dat binnen vrije beroepen de kwaliteit van belang is, aangezien men er van uit gaat dat de kwaliteit binnen deze beroepen uitmuntend is. Om de kwaliteit te waarborgen worden er toezichtgroepen aangeroepen, welke controles uitvoeren om dit te garanderen.  Enkele voorbeelden van vrije beroepen zijn accountants, adviseurs, advocaten, architecten, kunstenaars, ingenieurs, artsen, trainers, consultants etc.

Doordat kwaliteit belangrijk is en er ook met regelmaat controles worden uitgevoerd is de consument verzekerd van een stuk realistische kwaliteitsvoering door de uitoefenaar van een vrij beroep. Regelmatig brengt het vrije beroep ook een stuk financieel risico met zich mee voor degene die het beroep uitoefent.  Om deze risico’s tot een minimum te beperken zijn er bijvoorbeeld verzekeringen die zich beroepen op aansprakelijkheid en risico beperking (geld, fraude, kunst/ antiek, inventaris, reconstructie etc.).

Servion Financieel Advies kan u als beoefenaar van een vrij beroep van dienst zijn met informatie of hulp bij vraagstukken over de verzekering, aansprakelijkheid of andere vragen.

 
#wijleverenmooiwerk met designenmedia.nl