Wintersport, wat ga je doen?


Voor velen is de tijd van het jaar aangebroken, namelijk wintersport. Wintersport is veel meer dan genieten van een heerlijke vakantie. Een punt die al snel door velen over het hoofd wordt gezien, is verzekeren. Wij adviseren je om toch je huidige zorgverzekering na te kijken, want de standaard basisverzekering dekt niet alles. Een ongeluk op wintersport zit in een klein hoekje.

Wat dekt de basisverzekering?

De medische tarieven op je wintersportbestemming, bijvoorbeeld Frankrijk of Oostenrijk, liggen meestal hoger dan in Nederland. De basisverzekering dekt echter alleen spoedeisende medische kosten tot aan het tarief dat in Nederland gebruikelijk is. Zijn de kosten op de wintersportbestemming voor spoedeisende hoger dan in Nederland? Dan betaal je zelf het verschil.

Waarom heb ik een aanvullende dekking nodig?

Het is natuurlijk aan te raden om eerst te kijken waar je allemaal al verzekerd voor bent. Op basis daarvan te kijken waar je jezelf nog voor wilt verzekeren. Extra verzekeren kan nooit geen kwaad. Het is beter dan onderverzekerd te zijn. Hieronder hebben we een aantal punten staan die aanvullend verzekerd kunnen worden:

  • De kosten van de reddingsactie met de banaan of helikoper
  • De vervangende vlucht naar Nederland
  • Kosten voor extra hotelovernachtingen als je moet wachten op de vervangende vlucht
  • Alle noodzakelijke en onvoorziene medische kosten in het buitenland die niet door de zorgverzekering worden vergoed
  • Je verplicht eigen risico van je zorgverzekering
  • Je ski’s bij schade of diefstal én de huur van vervangend materiaal
  • Resterende skilessen, skihuur en skipas waar je geen gebruik meer van kunt maken

3 handige tips voor je wintersport

  • Neem de papieren voor je reisverzekering en je Europese (EHIC) zorgverzekeringspas mee.
  • Neem je Europees Medisch Paspoort mee (indien nodig). Hierin staan gegevens over ziekte, aandoeningen, medicijngebruik en je behandelend arts.
  • Bewaar de contactgegevens van de hulpdiensten en alarmcentrales van de Nederlandse verzekeraars op je telefoon.

Wintersport annuleren door het coronavirus?

Wij zaten op kantoor te praten over wintersport, 1 van onze collega’s, gaat namelijk in maart op wintersport op de grens bij Noord-Italië. Nu het virus zich daar snel verspreid, vroeg hij zich af of hij hier wel goed voor verzekerd is of dat de reis nog geannuleerd kan worden. Zo doende gingen wij op onderzoek uit.

Het is dus zo, dat bij een doorlopende annuleringsdekking alleen dekking is, als er tijdens het boeken van de vakantie géén sprake was van negatief reisadvies. Bij een kortlopende annuleringsdekking is er helemaal geen dekking.

Neem dus contact op met je reisverzekeraar om te kijken wat er mogelijk is.

Wanneer is er sprake van negatief reisadvies?

Er wordt gesproken van een negatief reisadvies, als er sprake is van code oranje of rood. Twijfel je of er een negatief reisadvies is voor jouw gebied? Bekijk dan de reisadviezen van ministerie van Buitenlandse zaken!

 
#wijleverenmooiwerk met designenmedia.nl